- 350 g hvedemel
- 125 g blødt smør (kan erstattes af smørbart eller noget lignende)
- 100 g muscovado sirup (kan erstattes med anden sirup)
- 1 æg (kan erstattes af 1dl hørfrøskum)
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk natron
- 1 tsk kardemmone
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk friskrevet ingefær (alternativ stødt)
- 1/2 tsk hvidpepper
Pisk smør og muscovado sirup sammen og rør ægget i når det er blandet godt. Tilsæt bagepulver, natron og krydderier – tilsæt mel, først 300g og efterfølgende langsomt de sidste 50g. Det skal føles som modellervoks Ælt dejen og lad den hvile i køleskabet i 25 minutter
Drys mel på bordet og rul dejen ud . Nu er det tid til at bruge alle de vidunderlige udstikke figurer eller hvad du ellers har ved hånden.
Placer kagerne på en bageplade og bag i ovnen ved 175 grader i 8-15 minutter. Hold godt øje med første plade- pludselig er de klar også har du minut tallet på lige netop din ovn.
Se også opskriften på pebernødder her